Pridať recept

Ryžový puding s rumovými hrozienkami

ingrediencie

2 dl
voda
3 dl
mlieko
15 dkg
ryža
4 dkg
maslo
7 dkg
cukor práškový
3 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
vanilka, štipka soli, hrozienka, rum

postup

Hrozienka namočíme do rumu. Ryžu najprv varíme vo vode. Keď zhustne dolejeme mlieko, osolíme a dovaríme. Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami a vanilkou. Do tohto zamiešame studenú ryžu, sneh. Puding varíme asi 45 minút a potom dáme do pohárov. Ozdobíme namočenými hrozienkami v rume.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...