Pridať recept

FOTORECEPT: Tvarohovo - pomarančová torta

Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Zdroj: katik030
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 ks
vajce
125 g
cukor
125 g
polohrubá múka
1/2 dl
olej
1/2 dl
voda
1/2 ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 KL
kakao

Tvarohová plnka

250 g
jemný hrudkovitý tvaroh
250 g
Mascarpone
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
2 PL
práškový cukor
šťava z polovice citróna
1 štipka
pomarančová kôra

Pomarančová plnka

2 ks
pomaranč
80 g
Rote Grutze

postup

1.
Najprv si upečieme piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame žĺtky, vodu, olej a na záver primiešame múku s kypriacim práškom.
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Zdroj: katik030
 
2.
Polovicu cesta vylejeme do tortovej formy, do druhej polovice primiešame kakao a nalejeme do formy. Pečieme asi 15 minút pri 170 stupňoch.
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Zdroj: katik030
3.
Tvaroh, mascarpone, cukor, pomarančovú kôru a šťavu z citróna rozmiešame do hladka.
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Zdroj: katik030
4.
Tvarohovú plnku natrieme na upečený, vychladený korpus.
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Zdroj: katik030
5.
Pomaranče ošúpeme a rozmixujeme s rote grutze. Necháme stuhnúť v chladničke. Potom natrieme pomarančovú plnku na tvarohovú a necháme koláč chvíľu vychladiť.
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Fotorecept: Tvarohovo - pomarančová torta
Zdroj: katik030
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
16.5.2015 21:39 | |
+10 -0
Čo je Rote grutze? bolo by vhodné to vysvetliť v recepte, každý nemusí vedieť čo to je...