FOTORECEPT: Tvarohovo - pomarančová torta
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
ks
vajce
125
g
cukor
125
g
polohrubá múka
1/2
dl
olej
1/2
dl
voda
1/2
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1
KL
kakao
Tvarohová plnka
250
g
jemný hrudkovitý tvaroh
250
g
Mascarpone
1
ks
vanilkový cukor Dr Oetker
2
PL
práškový cukor
šťava z polovice citróna
1
štipka
pomarančová kôra
Pomarančová plnka
2
ks
pomaranč
80
g
Rote Grutze
postup
1.
Najprv si upečieme piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame žĺtky, vodu, olej a na záver primiešame múku s kypriacim práškom.
2.
Polovicu cesta vylejeme do tortovej formy, do druhej polovice primiešame kakao a nalejeme do formy. Pečieme asi 15 minút pri 170 stupňoch.
3.
Tvaroh, mascarpone, cukor, pomarančovú kôru a šťavu z citróna rozmiešame do hladka.
4.
Tvarohovú plnku natrieme na upečený, vychladený korpus.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.