Krémové zemiaky s pórom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
1
ks
pór
4
strúčiky
cesnaku
200
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a vcelku uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a nakrájame na štvrtinky.
2.
Bielu časť póru nakrájame na polovice a cesnak nadrobno. Opražíme ich vo väčšom hrnci na troche olivového oleja do zmäknutia.
3.
Osolíme a okoreníme, pridáme prevarené zemiaky a podlejeme smotanou. Varíme ešte približne 10 min., kým zemiaky úplne nezmäknú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.