Pridať recept

FOTORECEPT: Francúzsky medový krémeš

ingrediencie

300 g
hladkej múky špeciál
100 g
práškového cukru
1 PL
rumu
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 ČL
sódy bikarbóny
50 g
Hera
1 PL
medu

Krém

1 liter
mlieka
80 g
kukuričného škrobu
3 PL
polohrubej múky
3 ks
zltky
250 g
Hery
2 balíčky
šľahačky v prášku Dr Oetker
300 ml
mlieka do šľahačiek

postup

1.

Pripravíme si základné ingrediencie.

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
 
2.

Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
3.

Rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Preložíme na plech...

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
4.

...a upečieme.

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
5.

Odoberieme trochu mlieka a vymiešame v ňom kukuričný škrob, múku a žĺtky. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko s kukuričným škrobom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
6.

Heru vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta,

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
7.

Šľahačku vyšľaháme podľa návodu...

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
8.

a rozotrieme na krém.

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
9.

Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 3-4 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
10.

Dobrú chuť!:)

Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Fotorecept: Francúzsky medový krémeš
Zdroj: sylweliee
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
alenka11111
24.3.2018 15:16 | |
+0 -2
V kréme vám chýba cukor.