Pridať recept

Vyprážaný karfiol s krupicovou múkou

Vyprážaný karfiol s krupicovou múkou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
karfiol
60 g
krupicová múka
80 g
strúhanka
1 ks
vajce
1 dl
mlieko
štipiek
soľ
80 g
masť

postup

1.

Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. 

 
2.

Po vychladnutí ho rozoberieme na ružičky. 

3.

Ružičky obalíme postupne v múke, vajci rozšľahanom v mlieku a strúhanke.

4.

Karfiól vyprážame na rozhorúčenej masti, pre uľahčenie môžme použiť fritézu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.