Indická polievka
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
40
g
maslo
2
ks
mrkva
2
ks
stonkový zeler
1/4
ks
kura
1
ks
cibuľa
1
ks
jablko
1
balíček
ryža
1
konzerva
konzervované paradajky
1
KL
mletý koriander
1
KL
kari pasta
1
KL
korenie
1
PL
hladká múka
soľ
postup
1.
Najskôr uvaríme opláchnutú štvrtku kuraťa domäkka. Mäso vyberieme a vývar necháme trošku schladnúť.
2.
Mrkvu, zeler a jablko nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zeleninu s jablkom a osmažíme do hnedej farby. Zaprašíme múkou, pridáme korenie a za stáleho miešania smažíme ešte asi minútu. Postupne prilievame vývar z kuraťa, miešame a privedieme k varu.
3.
Pridáme rajčiny, osolíme a varíme pod pokrievkou pol hodinu. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka. Na záver pridáme obrané a nakrájané mäso z kuraťa a varenú ryžu. Polievka sa servíruje chrumkavými plackami pappadums alebo nahradíme pita chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.