Domáce rezance zapekané
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
krupicová múka
20
g
maslo
150
g
lekvár
150
g
orechy alebo mak
20
g
bravčová masť na vymastenie
20
g
maslo na pokvapkanie
40
g
cukor práškový
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ, voda
postup
1.
Z múky, vajca a soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, nakrájame na rezance a uvaríme. Rezance pomastíme.
2.
Časť z ich dáme do vymastenej zapekacej misy, potrieme lekvárom, posypeme zomletými orechmi alebo makom, potom kladieme ďalšie vrstvy. Vrch tvoria rezance, ktoré pokvapkáme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Podávame posypené cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.