Krehké koláčiky s broskyňami
6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
170
g
hladká múka
1
štipka
soľ
75
g
maslo
45
g
práškový cukor
2
ks
vajce
Plnka:
3
ks
broskyňa
1
hrnček
krupicový cukor
2
stonky
rozmarín
postup
1.
Do misy preosejeme múku, soľ a nahážeme kúsky masla. Obalíme ich v múke a prstami pripravíme mrveničku. V miske si zľahka rozšľaháme vajíčka s cukrom a pridáme ich k mrveničke. Rukami vymiešame hladké cesto, zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme z neho 6 koliesok a niečo väčších ako sú formičky. Kolieska natlačíme do vymastených formičiek a na chvíľu ich uložíme do chladničky.
3.
Medzitým si vyhrejeme rúru na 190°C, broskyne ošúpeme a nakrájame na plátky. Do misky nasypeme cukor a natrháme rozmarín. Potom do misy pridáme broskyne a obalíme ich ochuteným cukrom.
4.
Formičky vyberieme z chladničky a broskyne kladieme od vonku do stredu koláčikov. Pečieme približne 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.