Torta Schwarzwald
10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
75
g
rozpustené maslo
270
g
hladká múka
7
PL
kakao
1,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
1,5
KL
jedlá sóda
300
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
300
g
cmar alebo kyslá smotana
110
ml
horúca voda
Omáčka:
1
konzerva
višňový kompót
1
PL
citrónová šťava
2
KL
kukuričný škrob
50
ml
čerešňovica
Krém:
750
g
Mascarpone
6
PL
práškový cukor
300
ml
smotan na šľahanie
Na ozdobu:
200
g
horká čokoláda
trochu
višne
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a okrúhlu formu na tortu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Vo vyššej nádobe zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme cmar alebo kyslú smotanu, vajíčka, vychladnuté rozpustené maslo, horúcu vodu a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme ho na tri rovnaké časti a postupne upečieme vo vyhriatej rúre. Jeden plát pečieme približne 25 minút.
2.
Višňový kompót zlejeme a višne odložíme nabok. Šťavu uvaríme so škrobovou múčkou a citrónovou šťavou. V miske zmiešame mascarpone s práškovým cukrom a nakoniec do krému vmiešame vyšľahanú smotanu.
3.
Upečené korpusy necháme vychladnúť, potom ich polejeme višňovou omáčkou a čerešňovicou. Prvý korpus natrieme trochou krému, posypeme višňami, prikryjeme druhým korpusom a postup opakujeme. Vrchný korpus priložíme a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme višňami, čokoládovými hoblinkami a tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.