Pridať recept

Ryžová pochúťka

ingrediencie

250 g
dlhozrnná ryža
400 g
šunka
200 g
pór
1 pohár
tekvicový kompót
1/2 pohár
vývar
2 PL
maslo
štipiek
čili
podľa chuti
soľ
podľa chuti
biele mleté korenie

postup

1.
Ryžu uvaríme v mierne osolenej vode. Pór očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na pásiky. Tekvicu scedíme. Na hlbšej panvici rozpustíme maslo. Šunku nakrájame na pásiky a pečieme dozlata. Pridáme nakrájaný pór a spoločne so šunkou pečieme tak dlho, kým pór zmäkne a zosklovatie.
 
2.
Ryžu scedíme a spoločne s tekvicou pridáme k ostatným surovinám. Za stáleho miešania na miernom ohni dôkladne prehrejeme a opečieme. Musíme energicky miešať, aby sa suroviny neprichytili na panvicu. Všetko zalejeme vývarom. Aby bol pokrm pikantný, pridáme soľ, korenie a čili. Krátko povaríme, zmiernime oheň a dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Hotové jedlo môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...