Halušky na polofrancúzsky spôsob
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
poháre
polohrubá múka
2
ks
vajce
2
PL
maslo
3/4
pohár
mlieko
podľa chuti
soľ
postup
1.
V miske zmiešame maslo, vajce, postupne pridávame múku, soľ, mlieko a podľa potreby vodu. Vareškou vypracujeme hladké cesto. Lyžičkou namočenou v horúcej vode tvoríme malé halušky a postupne ich hádžeme do hrnca s osolenou vriacou vodou. Keď vyplávajú navrch, varíme ich ešte 3 minúty.
2.
Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a vložíme do sitka. Potom halušky prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a dáme na tanier. Nakoniec ich polejeme rozpusteným maslom alebo omáčkou. Halušky môžeme podávať so zeleninovým šalátom ako hlavný chod alebo ako prílohu k mäsu.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.