Pridať recept

Pomarančové brownies s ochutenou šlahačkou

Pomarančové brownies s ochutenou šlahačkou
Zdroj: goldensmile

ingrediencie

190 g
maslo
200 g
horká čokoláda
2 KL
sušená pomarančová kôra
4 ks
vajcia
230 g
trstinový cukor
100 g
hladká múka
45 g
kakao
100 g
horká čokoláda s pomarančovou príchuťou najlepšie taká, ktorá obsahuje aj arašidy, poprípade i želé

Na šľahačku

200 g
smotana na šľahanie
2 KL
vanilkový cukor
1/2 KL
sušená pomarančová kôra
1/2 KL
rum tuzemský
1/2 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Horkú čokoládu si nalámeme na menšie kúsky (pomarančovú necháme bokom, tá bude použitá až na záver), maslo si nakrájame a spolu s pomarančovou kôrou si ich pridáme do menšieho hrnca. Na nízkom alebo veľmi miernom ohni si všetko spolu rozpustíme, pričom stále miešame. Nevaríme, akonáhle sa nám čokoláda aj s maslom rozpustia, odstavíme z ohňa. Prelejeme do väčšej misy a necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme vajcia s cukrom do penista. Opatrne primiešame do vychladnutej čokoládovo-maslovej zmesy. Na vrch si preosejeme múku s kakaom a zamiešame. Na záver primiešame pomarančovú čokoládu, ktorú sme si nasekali na malé kocky. Vylejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a dáme piecť na 180stupňov na 35-40minút.
 
2.
Smotanu si vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a kôru a došľaháme do tuha. Na záver zamiešame rum a extrakt.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať