Pridať recept

Mrazené jablkové rezy

ingrediencie

podľa chuti
jablko
2 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

1.

Na mrazenie jablkových rezov môžeme použiť kyslasté odrody jabĺk. Jablká olúpeme, odstránime z nich jadrovník a nakrájame na rezy, kolieska alebo kocky.

 
2.

Rezy chránime pred zhnednutím tým, že ich po rozkrojení ponoríme do studenej vody, v ktorej sme rozpustili asi 2 KL kyseliny citrónovej na 1 l vody. V tomto ochrannom roztoku však jablkové rezy nesmú byť dlhšie ako 20 min.

3.

Jablkové rezy dáme do mraziacich nádob a dáme do mrazničky zamraziť. Mrazené jablkové rezy možno použiť do najrozličnejších múčnych jedál alebo do kompótov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať