Broskyňový lekvár
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
broskyňa
1/2
kg
cukor
0,4
litrov
voda
postup
1.
Broskyne rozvaríme a vytrieme, získaný pretlak odvážime a zahustíme odparením 0,4 l vody z 1 kg pretlaku. Potom pridáme 1/2 kg cukru na 1 l pretlaku.
2.
Plníme ho za tepla do vopred vyhriatych fliaš a pod. Teplý lekvár necháme odkrytý vychladnúť, lebo pri chladnutí sa ešte čiastočne odparuje voda. Vychladnutý lekvár uzavrieme obviazaním fóliou, viečkom a pod. Ukladáme ich najlepšie v suchých, studených, dobre vetraných miestnostiach.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.