Hroznový rôsol
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hrozno
1/2
kg
cukor
postup
1.
Na prípravu použijeme neprezreté, svetlé bobule hrozna. Bobule potom varíme v kastróle v polovičnom množstve vody asi 10 min.
2.
K získanej šťave pridáme 1/2 kg cukru na 1 l šťavy.
3.
Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min. pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.