Čerešňový koláč s čokoládou
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
maslo
150
g
jemný kryštálový cukor
4
ks
vajcia
1
štipka
soľ
125
g
hladká múka
125
g
mandľová múka
2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
škorica
70
g
tmavá čokoláda
1
pohár
zavárané čerešne
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne včleníme vajcia. V inej mise zmiešame oba druhy múky, kypriaci prášok do pečiva, soľ a škoricu. Suché suroviny spojíme s mokrými a zľahka vmiešame nasekanú čokoládu a odkôstkované čerešne.
2.
Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie, cesto vylejeme do formy a vrch zarovnáme. Koláč pečieme 50 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a ozdobíme toppingom alebo šľahačkou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.