Pridať recept

Čerešňový koláč s čokoládou

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
maslo
150 g
jemný kryštálový cukor
4 ks
vajcia
1 štipka
soľ
125 g
hladká múka
125 g
mandľová múka
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 ČL
škorica
70 g
tmavá čokoláda
1 pohár
zavárané čerešne

postup

1.
Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne včleníme vajcia. V inej mise zmiešame oba druhy múky, kypriaci prášok do pečiva, soľ a škoricu. Suché suroviny spojíme s mokrými a zľahka vmiešame nasekanú čokoládu a odkôstkované čerešne.
 
2.
Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie, cesto vylejeme do formy a vrch zarovnáme. Koláč pečieme 50 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a ozdobíme toppingom alebo šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
damesMarcelka
16.2.2015 21:15 | |
+2 -0
(y) :! Vyzera to dobre,,,,