Pridať recept

Divinová paštéta

ingrediencie

500 g
mäso z diviny
200 g
bravčový lalok
250 g
bravčová pečeň
soľ
mleté čierne korenie
tymian
bravčová masť

postup

1.
Mäso z diviny aj bravčový lalok uvaríme každé osobitne v hrnci domäkka. Uvarené mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť, pokrájame na kocky a dvakrát pomelieme a pretlačíme cez jemné sitko.
 
2.
Do mixéra dáme pokrájanú pečeň a so soľou dôkladne rozmixujeme. Pomleté mäso spojíme s rozmixovanou pečeňou, spolu ešte raz pomelieme a dochutíme soľou, korením a posekaným tymianom.
3.
Zmes vylejeme do formy, vložíme do druhej nádoby vhodnej na pečenie (dvakrát väčšej než forma) a nalejeme do nej horúcu vodu. Tak vytvoríme vodný kúpeľ. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C asi 40 minút
4.
Hotovú paštétu zalejeme roztopenou bravčovou masťou a necháme stuhnúť. Zabránime tým oxidácii a predĺžime trvanlivosť.
5.
Jardove tipy: Paštétu si ozvláštnite podľa vlastnej chuti napríklad brusnicovým kompótom alebo pridať orechy, fantázii sa medze nekladú. Paštétu môžete dať aj do zaváracej fľaše a zakonzervovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Halusky dreamstime
Žídek a Pilková uviedli knihy tradičných slovenských receptov
Šéfkuchár Jaroslav Žídek čitateľom predstavil recepty z televíznej relácie Nebíčko v papuľke, zberateľka...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Tieto výrobky najrýchlejšie ničia pečeň. Nielen alkohol!
Nielen alkohol! Tieto výrobky najrýchlejšie ničia pečeň
Je to naša hlavná filtračná a detoxikačná stanica. Má rada šťavu z červenej repy, zelený čaj a zelenú...