Pridať recept

Rajčiaková polievka so strúhankou

ingrediencie

350 g
paradajky
100 g
paradajkový pretlak
40 g
masť
40 g
hladká múka
20 g
cibuľa
20 g
strúhanka
1 dl
voda
podľa chuti
cukor
podľa chuti
soľ

postup

1.

Paradajky nakrájame, uvaríme a pretlačíme lyžicou cez hrubšie sito.

 
2.

Z masti a múky pripravíme zápražku. 

3.

K zápražke pridáme nakrájanú cibuľu, spolu popražíme a zalejeme vodou. 

4.

Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a povaríme.

5.

Nakoniec dochutíme soľou, cukrom a pridáme strúhanku. 

6.

Polievku necháme prejsť varom a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať