Mokka koláčiky
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
200
g
hladká múka
140
g
rastlinný tuk
70
g
práškový cukor
40
g
mleté mandle
20
g
kakao
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
mletá škorica
Krém:
150
g
maslo
100
g
práškový cukor
2
PL
uvarená káva
2
PL
Nutella
postup
1.
V miske zmiešame múku, na kocky nakrájaný tuk, cukor, mandle, kakao, vanilkový cukor a škoricu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 2 mm. Povykrajujeme z neho menšie kolieska, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 180°C približne 7 minút.
3.
Medzitým si maslo vymiešame s práškovým cukrom a troškou uvarenej kávy. Krém vložíme do chladničky, aby trochu stuhol.
4.
Vychladnuté kolieska spájame maslovým krémom a troškou Nutelly.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.