Tiramisu koláč
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
4
ks
vajce
4
PL
krupicový cukor
6
PL
polohrubá múka
5
PL
uvarená káva
1
PL
kakao
Plnka:
250
ml
smotana na šľahanie
500
g
Mascarpone
4
PL
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
1
hrnček
silná čierna káva
1
balíček
dlhé piškóty
trochu
kakao na posypanie
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Prilejeme vychladnutú kávu, pridáme múku, kakao a vymiešame hladké cesto. Rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na dva rovnaké pláty.
2.
Medzitým si vymiešame mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom. Nakoniec do krému pridáme vyšľahanú smotanu.
3.
Prvý plát cesta uložíme do okrúhlej formy, kde sa koláč piekol. Okraje formy obložíme namočenými piškótami v káve a na plát navrstvíme 1/3 plnky. Potom pridáme druhý plát cesta, z ktorého musíme trošku odrezať po okrajoch, aby sa tam vošiel. Pridáme zvyšnú plnku buď normálne alebo pomocou zdobiaceho vrecka, aby sme vytvorili na povrchu také bublinky.
4.
Hotový koláč posypeme kakaom a vložíme ho najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.