Kuracie ragú v cestíčku
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracie prsia
300
g
šampiňóny
200
g
lístkové cesto
125
ml
biele víno
2
PL
olej
3
PL
šľahačka
1
ks
vajce
korenie
soľ
1
zväzok
rozmarín
tuk na vymastenie plechu
postup
1.
Na kocky nakrájame kuracie mäso. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Olej zohrejeme na panvici a chvíľku na ňom osmažíme mäso, pridáme šampiňóny, podlejeme vínom a krátko podusíme. Zmes okoreníme a osolíme podľa chuti a pridáme k mäsu šľahačku, dobre premiešame, chvíľku ešte spolu prehrejeme a všetko premiestnime do zapekacej misky, ktorú sme vymastili tukom.
2.
Lístkové cesto vyvaľkáme na plát o niečo väčší ako je zapekacia miska. Do stredu vykrojíme koliesko, aby mala kade unikať para. Kraje formy potrieme vodou a na formu položíme lístkové cesto. Dobre ho pritlačíme ku krajom a prebytočné cesto odkrojíme. Povrch cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do rúry, ktorá je predhriata na 200°C. Pečieme 30-40 minút do zlata.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.