Pridať recept

Kuracie ragú v cestíčku

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
300 g
šampiňóny
200 g
lístkové cesto
125 ml
biele víno
2 PL
olej
3 PL
šľahačka
1 ks
vajce
korenie
soľ
1 zväzok
rozmarín
tuk na vymastenie plechu

postup

1.
Na kocky nakrájame kuracie mäso. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Olej zohrejeme na panvici a chvíľku na ňom osmažíme mäso, pridáme šampiňóny, podlejeme vínom a krátko podusíme. Zmes okoreníme a osolíme podľa chuti a pridáme k mäsu šľahačku, dobre premiešame, chvíľku ešte spolu prehrejeme a všetko premiestnime do zapekacej misky, ktorú sme vymastili tukom.
 
2.
Lístkové cesto vyvaľkáme na plát o niečo väčší ako je zapekacia miska. Do stredu vykrojíme koliesko, aby mala kade unikať para. Kraje formy potrieme vodou a na formu položíme lístkové cesto. Dobre ho pritlačíme ku krajom a prebytočné cesto odkrojíme. Povrch cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do rúry, ktorá je predhriata na 200°C. Pečieme 30-40 minút do zlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať