Biela cibuľová omáčka
3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cibuľa
30
g
maslo
200
ml
zeleninový bujón
1/2
pohár
smotana
štipiek
cukor
štipiek
soľ
postup
Cibuľu olúpeme, nakrájame, vložíme do hrnca, pridáme maslo a zalejeme 250 ml vriacej vody. Varíme domäkka. Potom cibuľu spoločne s vývarom prepasírujeme cez sitko. Múku rozmiešame vo vývare, pridáme cibuľu a povaríme. Do takto pripravenej omáčky vmiešame smotanu, dochutíme soľou a cukrom. Omáčka musí byť hustá. Vhodná k vareným vajciam alebo pečenému mäsu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.