Pridať recept

Rozkvitnutý jarný cupcake

ingrediencie

113 g
Hera maslova prichuť
130 g
krupicový cukor
3 ks
vajce
60 ml
mlieko
195 g
hladká múka
štipiek
soľ
1,5 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
citrónová kôra
50 g
pražené mandľové lupienky
1/2 ČL
mandľový extrákt

Krém

250 g
Hera maslova prichuť
190 g
cukor práškový
50 ml
mlieko
1/2 ČL
mandľový extrákt
75 g
biela čokoláda
30 ml
smotana na šľahanie (33 %)

dekorácie

100 g
mandľové lupienky
lentilky

postup

1.
Postup: Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakes.
 
2.
Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkého krému. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme.
3.
ošíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
4.
Postup krém: Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť. Môžeme k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku trubičku. Krém nám ale nesmie zatuhnúť, pretože doňho vlepíme mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď ich zdobiť.
5.
Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať