Hovädzia polievka so špikovou kosťou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
predné hovädzie mäso
300
g
zadné hovädzie mäso
50
g
hovädzia pečeň
1
ks
špiková kosť
50
g
mrkva
1
ks
pór
1/2
ks
kaleráb
1/2
ks
zeler
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnakové strúčiky
1
ks
klinček
podľa chuti
soľ
postup
1.
Do hrnca dáme 2,5 l vody, soľ a mäso. Postavíme na oheň a penu odoberáme, až do chvíle, keď začne polievka vrieť. Potom pomaly varíme. Nakrájanú zeleninu pridáme k mäsu s cesnakom, cibuľou, do ktorej sme zapichli klinček.
2.
Špikovú kosť zabalíme do gázy, vložíme do polievky hodinu pred dovarením polievky. Celé varenie trvá 3,5 hodiny. Polievku precedíme a podávame zafarbenú s niekoľkými kvapkami karamelu. Podávame ako čistý vývar.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.