Citrónový krém so želatínou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
180
g
cukor práškový
2
ks
citrón
10
g
prášková želatína
1/2
liter
smotana na šľahanie
postup
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Želatínu pokvapkáme 6 lyžicami studenej vody a necháme napučať. Smotanu ušľaháme.
2.
K žĺtkovej pene pridáme kôru a šťavu z citróna. Želatínu necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť a pridáme k žĺtkom. Potom pridáme sneh a šľahačku. Dáme stuhnúť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.