Pridať recept

Sachertorte - sacherova torta

ingrediencie

140 g
maslo
140 g
čokoláda
140 g
cukor
6 ks
vajce
120 g
hladká múka
trochu
tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy

Poleva:

100 g
kryštálový cukor
10 g
kakao
50 g
maslo

postup

1.
Maslo vymiešame s nahriatými kúskami čokolády a postupne pridávame žĺtky. Potom pridáme tuhý sneh a vmiešame múku. Dáme do pripravenej formy a pomaly pečieme asi 45 minút. Necháme vychladnúť do budúceho dňa. Potom polejeme polevou.
 
2.
Poleva: Cukor uvaríme na nitku a pridáme do masla vymiešaného s kakaom. Ihneď natrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať