Pridať recept

Fínska jablková torta

ingrediencie

Cesto

100 g
cukor
2 ks
vajce
50 g
mleté mandle
200 g
polohrubá múka
150 g
maslo
1 KL
škorica mletá

Plnka

600 g
jablko
2 ks
vajce
100 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Maslo s cukrom dobre vymiešaj, potom po jednom pridávaj vajíčka. Prisyp mleté mandle a múku, ochuť škoricou a dokonale vypracuj. Masu mokrými rukami roztláčaj na pekáči vystlatom papierom tak, aby malo cesto aj okraje vysoké zhruba na jeden prst.
 
2.
Umyté jablká ošúp, prekroj na polovice, vyber jadrovníky, potom samotné jablká nakrájaj na tenké plátky a husto poklaď na cesto. Vajíčka trochu vyšľahaj vidličkou, pridaj mlieko a vylej na jablká. Posyp vanilkovým cukrom a v predhriatej rúre na 225°C peč približne 25 minút. Počkaj, až trochu vychladne a až potom krájaj.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablko denne
Doprajte si jablko denne! Odmení sa vám mnohými benefitmi
Jablko toho pre vaše zdravie dokáže urobiť naozaj veľa. Rozhodne sa tomuto zdanlivo nudnému ovociu nevyhýbajte!
Jablko
7 spôsobov, ako využiť fantastické vlastnosti jablka: Poznáte ich?
Jablko primárne podporuje naše zdravie, je základnou surovinou fantastických koláčov, ale má aj iné praktické...
Jablko
Video: Ako najefektívnejšie rozrezať jablko?
Efektívny a praktický rez jabĺčka má svoj základ v detskej hre.
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...