Pridať recept

Limetová torta s lesným ovocím a krémom z čokolády

Limetová torta s lesným ovocím a krémom z čokolády
Zdroj: dreamstime
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

30 g
mandľová múka
170 g
hladká múka
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
110 g
maslo
140 g
kryštálový cukor
60 ml
mlieko
2 ks
vajce
2 ks
limeta
1 hrnček
mrazené lesné ovocie

Krém:

300 ml
smotana na šľahanie
250 g
horká čokoláda

postup

1.
Zmäknuté maslo nakrájame na kocky rozmixujeme s cukrom. Potom pridáme vajíčka jedno po druhom, kôru z limetiek, šťavu a všetko premiešame dohromady. Potom pridáme preosiate múky zmiešané s kypriacim práškom do pečiva a soľou.
 
2.
Vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem. Na vrch cesta uložíme lesné ovocie, korpusy vložíme do rúry a pečieme do zlatista.
3.
Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu takmer pod bod varu. Potom prilejeme smotanu k rozlámanej čokoláde a za stáleho miešania ju roztopíme. Takto pripravenú čokoládovú zmes vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
4.
Upečené korpusy necháme vychladnúť a každý z nich ešte rozdelíme na dva pláty. Čokoládovú smotanu vytiahneme z chladničky a vyšľaháme mixérom. Postupne každý korpus natrieme čokoládovým krémom a uložíme ich na seba. Vrch a aj boky torty potrieme zvyšným a tortu uložíme do chladničky stuhnúť aspoň na noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať