Pridať recept

Sušené huby

ingrediencie

1 kg
huby

postup

Na sušenie sú vhodné takmer všetky druhy jedlých húb. Huby očistíme nožom, pokrájame ich na 3 mm hrubé plátky, uložíme ich na liesky a sušíme na slnku v tieni alebo v rúre. Huby pri sušení premiešavame. Môžeme ich navliecť aj na niť a tak sušiť.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Huby chutia, liečia a hlavne prekrásne voňajú
Hubárčenie sa postará o zážitky z prírody aj zásobu voňavých a zdravých húb.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby...
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...