Sušené hríbiky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
huby
postup
1.
Huby očistíme nožom a nakrájame ich na plátky hrubé asi 3 až 4 mm. Plátky húb kladieme na drevené liesky alebo na sitá tak, aby sa vzájomne nedotýkali.
2.
Začiatočná teplota pri sušení má byť vždy nižšia, a to asi 40 až 50 stupňov. Hlavná sušiaca teplota má byť asi 60 až 65 stupňov. Dosúšať môžeme opätovne pri teplote asi 55 stupňov. Počas sušenia huby obraciame.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.