Pridať recept

Red velvet torta bez umelích farbív

10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
červená repa
1 ks
citrón
2 PL
ocot
125 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
200 g
krupicový cukor
125 g
olej
trochu
vlažná voda
1 KL
vanilkový extrakt
250 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
kakao

Krém:

125 g
maslo
250 g
krémový syr Philadelphia
200 g
práškový cukor

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a formu na tortu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
 
2.
Repu ošúpeme, nakrájame a potom ju spolu s citrónovou šťavou a octom rozmixujeme na jemnú kašu. K repe primiešame kyslú smotanu a zmes dáme nabok.
3.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, za stáleho miešania pridáme olej, vlažnú vodu a vanilkový extrakt. Vmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, kakaom a nakoniec kašu z repy. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4.
Hotové cesto nalejeme do formy, vložíme ho do rúry a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na dve časti. Omrvinky, ktoré nám počas rezania vzniknú potom primiešame do krému.
5.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Nakoniec do nej vmiešame poriadne vychladený krémový syr, omrvinky a vymiešame hladký krém. Krémom natrieme oba korpusy ale aj vrch torty a vložíme ju do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať