Pridať recept

Zakáľačková polievka

ingrediencie

500 g
bravčová hlava
1 ks
bravčový jazyk
250 g
bravčová pečeň
250 g
srdce
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
150 g
krúpy
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celé čierne korenie
podľa chuti
majoránka
trochu
pažitka

postup

1.
Do teplej vody dáme variť očistnú hlavu, srde a jazyk. Potom pridáme cibuľu, korenie, majoránku a soľ. Pred dovarením dáme do polievky pečeň a všetko uvaríme do mäkka.
 
2.
Do polievky dáme krúpy, ktoré sme uvarili osobitne, časť pokrájaného mäsa a vnútornosti a posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou.
3.
Očistený jazyk, srdce, pečeň a mäso z hlavy najemno pokrájame a podávame s chrenom, kečupom, čiernym chlebom alebo chrenovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Jaternice
Pri nákupe na zabíjačkové hody netreba podceniť kvalitu mäsa
Zimné obdobie sa na Slovensku už tradične spája so zabíjačkami. Dôvodom zabíjačiek práve v mrazivom počasí,...
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...