Pridať recept

Steak v marináde

ingrediencie

1 kg
roštenka

Marináda

100 ml
olivový olej
50 ml
rastlinný olej
4 strúčiky
cesnaku
čerstvý rozmarín
čerstvý tymián

postup

1.
Mäso dáme do misky, pridáme olej, pretlačený cesnak, bylinky a necháme odstáť v chladničke 48 hodín.
 
2.
Na panvici rozpálime trošku oleja a rýchlo osmažíme mäso z oboch strán. Postupne pridávame maslo a zvyšnú marinádu. Výpekom v panvici podlievame mäso. Potom panvicu aj s mäsom vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Po 4 minútach vytiahneme, mäso otočíme a vložíme opäť na 4 minúty do rúry. Hotové steaky vyberieme na rošt a necháme odstáť 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 nevyhnutné kroky pre vytvorenie dokonalej marinády na kura
Poctivo vyberáte koreniny a bylinky do marinády, ale hotová kuracinka aj tak nechutí podľa vašich predstáv...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.