Jablkové mafiny so škoricou
16
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
PL
maslo
1/3
hrnček
biely jogurt
1/3
hrnček
kryštálový cukor
1/3
hrnček
trstinový cukor
2
ks
vajce
2
hrnčeky
celozrnná múka
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
1/2
KL
mletá škorica
1
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1/2
hrnček
jablkové pyré
1/3
hrnček
jablkový cider
1
KL
vanilkový extrakt
1
ks
jablko
1
balíček
škoricový cukor
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a 12 formičiek alebo celú formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami.
2.
Vo väčšej mise mixérom vymiešame maslo, biely jogurt, trstinový a kryštálový cukor do peny. Po jednom primiešame do cesta vajíčka. V druhej miske zmiešame celozrnnú múku, jedlú sódu, štipku soli, mletú škoricu, muškátový oriešok. Suché prísady postupne vmiešame do cesta.
3.
Primiešame jablkové pyré, jablkový cider a vanilkový extrakt. Nakoniec do cesta vmiešame nadrobno nakrájané jablko. Hotové cesto rozdelíme do košíčkov, posypeme ich škoricovým cukrom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.