Pridať recept

Sviatočná domáca paštéta

ingrediencie

3 PL
maslo
1 ks
cibuľa
250 g
zverina
250 g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
1 ČL
korenie na divinu
100 g
hydinová pečeň
1 ks
žemľa
100 ml
smotana
2 ks
vajce
150 g
anglická slanina
100 g
šampińóny
trochu
tuk na vymastenie
trochu
alobal

postup

1.

Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, opražíme ho, posolíme, pokoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka.

 
2.

Mäso po vychladnutí aj s pečeňami zomelieme, pridáme žemľu namočenú v smotane, do ktorej sme pridali rozšľahané vajcia a premiešame. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a šampiňóny a opäť premiešame.

3.

Formu vyložíme alobalom, potrieme ho tukom a naplníme pripravenou zmesou. Potom ju uzavrieme a vložíme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do tretiny formy. Paštétu vložíme do mierne rozohriatej rúry a pri teplote 80-85 stupňov pečieme asi 30 min.

4.

Po vychladnutí paštétu vyklopíme, pokrájame na plátky a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Múku vložte do mrazničky. Tým sa vyrieši bežný problém
Múku vložte do mrazničky. Tým sa vyrieši bežný problém
Väčšina ľudí skladuje múku v papierovom obale, v ktorom ju kúpila, alebo ju nasype do pohára či plechovky...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Recept na pravé špagety Carbonara - budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí
Budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí: Recept na pravé špagety Carbonara
Špagety Carbonara patria medzi najznámejšie a najobľúbenejšie cestoviny. Sú rýchle, chutné a tak krásne...
Toto dávajú jesť deťom? Šéfkuchár Martin Novák ostal zhrozený z toho, čo našiel. Ako jediní nedostali žiadnu nálepku
Toto dávajú jesť deťom? Šéfkuchár Martin Novák ostal zhrozený z toho, čo našiel. Ako jediní nedostali žiadnu nálepku
Najlacnejší sirup, dochucovadlá aj chémia. Šéfkuchár Martin Novák sa po príchode do tatranského penziónu...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.