Pridať recept

Ravioli plnené smotanovým syrom

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
semolina alebo hladká múka
250 g
syr Ricotta
3 PL
pažitka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
maslo
150 g
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Na kuchynskú dosku vysypeme múku alebo semolinu, v strede urobíme jamku a do nej rozklepeme vajíčka. Vidličkou priberáme múku k vajíčkam až vypracujeme cesto. To rukami poriadne vyhnietime, zabalíme do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
 
2.
Potom cesto z chladničky vyberieme a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každý kúsok cesta preženieme strojčekom od najvyššieho stupňa až po stupeň 4. Na najvyššom stupni ho pretlačíme trikrát a múku používame minimálne. Cesto sa bude trochu lepiť, ale to vôbec nevarí.
3.
V miske zmiešame ricottu (alebo iný smotanový syr), pažítku a plnku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme štipku soli a privedieme ju k varu.
4.
Medzitým jeden pás cesta položíme na pomúčenú dosku, lyžičku ukladáme naň malé kôpky plnky ďalej od seba. Preložíme ich druhým plátom cesta a prstami uklepeme tak, aby vnútri neostal žiaden vzduch. Potom z cesta povykrajujeme kolieska buď originálnym vykrajovačom na ravioli alebo pohárom.
5.
Hotové ravioli hodíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút. Po vytiahnutí ich neoplachujeme studenou vodou a na tanieri ich polejeme roztopeným maslom, dochutíme soľou, korením a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.