Ravioli plnené smotanovým syrom
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
200
g
semolina alebo hladká múka
250
g
syr Ricotta
3
PL
pažitka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
maslo
150
g
strúhaný tvrdý syr
postup
1.
Na kuchynskú dosku vysypeme múku alebo semolinu, v strede urobíme jamku a do nej rozklepeme vajíčka. Vidličkou priberáme múku k vajíčkam až vypracujeme cesto. To rukami poriadne vyhnietime, zabalíme do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
2.
Potom cesto z chladničky vyberieme a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každý kúsok cesta preženieme strojčekom od najvyššieho stupňa až po stupeň 4. Na najvyššom stupni ho pretlačíme trikrát a múku používame minimálne. Cesto sa bude trochu lepiť, ale to vôbec nevarí.
3.
V miske zmiešame ricottu (alebo iný smotanový syr), pažítku a plnku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme štipku soli a privedieme ju k varu.
4.
Medzitým jeden pás cesta položíme na pomúčenú dosku, lyžičku ukladáme naň malé kôpky plnky ďalej od seba. Preložíme ich druhým plátom cesta a prstami uklepeme tak, aby vnútri neostal žiaden vzduch. Potom z cesta povykrajujeme kolieska buď originálnym vykrajovačom na ravioli alebo pohárom.
5.
Hotové ravioli hodíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút. Po vytiahnutí ich neoplachujeme studenou vodou a na tanieri ich polejeme roztopeným maslom, dochutíme soľou, korením a posypeme strúhaným syrom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.