Milánske rizoto
2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
ryža arborio alebo carnaroli
1
ks
šalotka
1
g
šafrán
100
ml
biele víno
1
liter
kurací vývar
2
PL
maslo
2
PL
parmezán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
V širšom kastróle si rozpálime lyžicu masla a opražíme na nej nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nepremytú ryžu a minútu ju restujeme. Prilejeme biele víno a necháme ho úplne vyvariť. Teraz pridáme šafrán a farba ryže by sa z bielej mala zmeniť na žltú.
2.
Postupne k ryži vždy prilejeme naberačku horúceho vývaru, keď ho ryža absorbuje prilejeme ďalšiu naberačku. Varíme ju na miernom ohni približne 18 minút, dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a odstavíme z ohňa.
3.
Do ryže vmiešame najemno nastrúhaný parmezán, lyžicu masla a rizoto necháme aspoň 2 minúty odpočívať. Malo by mať krémovú konzistenciu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.