Pridať recept

Španielska paradajková polievka (gazpacho)

Španielska paradajková polievka (gazpacho)
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
šalátová uhorka
1 ks
zelená paprika
1,5 kg
paradajka
2 plátky
sendvič
1 PL
vínny ocot
100 ml
olivový olej
podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
šalátová uhorka
podľa chuti
paprika
5 plátkov
sendvič

postup

1.

Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Ošúpanú uhorku a papriku pokrájame nahrubo, paradajky rozštvrtíme a zbavíme semien. Striedku zo sendviča rozdrobíme a zmiešame so zeleninou, pridáme ocot a premiešame. Zmes rozmixujeme, prípadne ešte prelisujeme cez sito.

 
2.

Do rozmixovanej zmesi po častiach pridávame olej a znova mixujeme.

3.

Polievku posolíme a pokoreníme, prípadne ešte dochutíme octom. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou. Polievku prikryjeme a dáme do chladničky asi na 3 hod., aby sa chute prepojili.

4.

Uhorku, papriku a plátky sendviča pokrájame na podávame zvlášť, aby si ich každý mohol vziať podľa chuti.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať