Syrová omáčka (Mornay)
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
ml
bešamelová omáčka
100
g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
1
štipka
strúhaný muškátový oriešok
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
mlieko
1
PL
maslo
postup
1.
Do základnej bešamelovej omáčky vmiešame nastrúhaný syr a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Najvhodnejší je čedar alebo parmezán.
2.
Omáčku posolíme a ochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Nakoniec ju zjemníme žĺtkami, rozšľahanými v troške mlieka, a maslom. Syrovú omáčku využijeme pri zapekaní jedál, podávame ju aj s cestovinami a k zelenine.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.