Uhorková omáčka s kyslou smotanou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
500
ml
vývar
2
ks
sterilizovaná uhorka
podľa chuti
soľ
250
g
kyslá smotana
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
nasekaný kôpor
postup
1.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku a za stáleho miešania ju rozriedime studeným vývarom a dobre povaríme. Vmiešame na kocky pokrájané uhorky, posolíme a ešte raz povaríme.
2.
Nakoniec pridáme kyslú smotanu, omáčku podľa chuti prisladíme, prikyslíme a vmiešame posekaný kôpor. Podávame k varenému hovädziemu mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.