Pridať recept

Siečkovicová omáčka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
150 g
koreňová zelenina
2 PL
hladká múka
500 ml
vývar
4 ks
celé čierne korenie
3 ks
celé nové korenie
1 ks
bobkový list
1 ks
citrón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor

postup

1.

Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú zeleninu a opražíme. Poprášime múkou a za stáleho miešania pražíme. Postupne prilievame studený vývar, pridáme koreniny a kôru z dôkladne umytého citróna. Varíme asi 20 min.

 
2.

Zeleninu prepasírujeme alebo po vybratí korením rozmixujeme, omáčku posolíme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Omáčku podávame k varenému hovädziemu mäsu, k fašírke pečenej vcelku alebo iba s knedľou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
TOP
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne nadýchanú knedľu, nelepí sa a nikdy nespľasne!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes variť? Pripravili sme si pre vás výborné recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu...