Siečkovicová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
PL
maslo
150
g
koreňová zelenina
2
PL
hladká múka
500
ml
vývar
4
ks
celé čierne korenie
3
ks
celé nové korenie
1
ks
bobkový list
1
ks
citrón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
postup
1.
Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú zeleninu a opražíme. Poprášime múkou a za stáleho miešania pražíme. Postupne prilievame studený vývar, pridáme koreniny a kôru z dôkladne umytého citróna. Varíme asi 20 min.
2.
Zeleninu prepasírujeme alebo po vybratí korením rozmixujeme, omáčku posolíme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Omáčku podávame k varenému hovädziemu mäsu, k fašírke pečenej vcelku alebo iba s knedľou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.