Omáčka ku sviečkovej
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
PL
maslo
150
g
koreňová zelenina
2
PL
hladká múka
250
ml
vývar
4
ks
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
3
ks
celé nové korenie
1
ks
citrón
250
ml
kyslá smotana
podľa chuti
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
postup
1.
Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú zeleninu a opražíme. Poprášime múkou a za stáleho miešania pražíme. Postupne prilievame studený vývar, pridáme koreniny a citrónovú kôru z dôkladne umytého citróna. Varíme asi 20 min.
2.
Zeleninu prepasírujeme alebo po vybratí korením rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a ochutíme horčicou. Omáčku posolíme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.