Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
3
PL
maslo
250
g
čerstvé šampiňóny
2
PL
hladká múka
500
ml
vývar
podľa chuti
soľ
200
g
hustý biely jogurt / kyslá smotana
postup
1.
Pokrájanú cibuľu speníme na 1 lyžici masla, pridáme plátky šampiňónov a dusíme domäkka. Zo zvyšného masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju vývarom a varíme 20 min.
2.
Posolíme, pridáme podusené huby, kyslú smotanu a necháme zovrieť. Omáčku podávame s vareným hovädzím mäsom alebo s vajcami uvarenými natvrdo a zemiakmi.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.