FOTORECEPT: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie stehná
4
PL
olej
1
ks
červená cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
250
g
šošovica
750
ml
kurací vývar
1
ks
citrón
1
PL
dijonská horčica
1
zväzok
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Šošovicu namočíme na 12 hodín do vody a potom uvaríme v slanej vode mäkka.
2.
Na oleji sprudka orestujeme (asi 5 minút) kuracie stehná, ktoré sme si narezali na hornú a dolnú časť, zbavili kože, soolili a okorenili.
3.
Potom kuracie stehná vyberieme a do výpeku vložíme červenú cibuľku, ktorú 2 minúty orestujeme.
4.
Pridáme na plátkynakrájaný cesnak, uvarenú a scedenú šošovicu.
5.
Všetko zalejeme vývarom, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu z 1 citróna a dijonsku horčicu.
6.
Vložíme stehná, posypeme citrónovou kôrou z 1 citróna a prikryjeme. Dusíme zakryté 20 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
7.
Potom všetko prenesieme do zapekacej misy a zapečieme na 20 minút v rúre vyhriatej na 220 stupňov. Ako prílohu odporúčam ryžu. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.