Pridať recept

Sviečkovica na smotane

ingrediencie

700 g
sviečkovica
100 g
slanina
podľa chuti
soľ
2 PL
masť
1 ks
cibuľa
250 g
koreňová zelenina
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
1/2 KL
sekaný tymian
2 ks
bobkový list
250 g
kyslá smotana
1 PL
hladká múka
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cukor

postup

1.

Mäso odblaníme a polovicu slaniny pokrájame na pásiky, zvyšok slaniny pokrájame nadrobno. Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.

 
2.

Pokrájanú slaninu opražíme na masti, pridáme mäso a prudko opečieme zo všetkých strán. 

3.

Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme všetky koreniny, tymián, bobkový list a mäso vrátime naspäť. Trochu podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou.

4.

Mäkké mäso vyberieme a udržiavame teplé. Zeleninu so šťavou prelisujeme alebo rozmixujeme, korenie, bobkový list a tymián predtým vyberieme.

 

5.

Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Za častého miešania omáčku dôkladne povaríme. Dochutíme ju soľou, octom, cukrom a ešte krátko povaríme.

6.

Mäso pokrájame priečne cez vlákna na plátky a podávame so žemľovými knedľami. Omáčku podávame v miske na omáčku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať