Krémeš z jogurtu
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
balíček
mrazené lístkové cesto
hladká múka
Krém
500
ml
mlieko
250
ml
smotana na šľahanie
250
g
biely jogurt
5
PL
kryštálový cukor
2
balíčky
vanilkový puding v prášku
postup
1.
Cesto: Lístkové cesto prekrojíme na 2 diely a vyvaľkáme na celú veľkosť plechu. Potom ho preložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto budeme piecť do zlatista v prehriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Jednu časť cesta hneď narežeme na kocky.
2.
Krém: Na začiatok uvaríme hustý puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. Ako náhle celkom vychladne puding vmiešame doň po častiach aj jogurt. Takto pripravený krém necháme stuhnúť v chladničke. Medzitým smotanu vyšľaháme na celkom tuhú šľahačku.
3.
Na vrch dezertu môžme použi len práškový cukor na posypanie alebo pripraviť čokoládovú polevu. V 50 ml smotany na šľahanie roztopíme 100 g čokolády na varenie a miešame, až kým sa celkom neroztopí. Potom pridáme 80 g masla a opäť dobre premiešame, aby sa vytvorila lesklá a celkom hladká poleva.
4.
Na dno formy položíme nerozkrájanú časť cesta. Na túto časť opatrne nanesieme rovnomerne pudingovo-jogurtový krém. Na krém dáme opatrne vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Na vrch rozložíme diely pokrájaného cesta, ktoré posypeme cukrom alebo polejeme čokoládou. Pred servírovaním necháme krémeš stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.