Pridať recept

Grécke kuracie fašírky v paradajkovej omáčke

Grécke kuracie fašírky v paradajkovej omáčke
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

Fašírky

500 g
kuracie mäso mleté
1 ks
cibuľa
2 PL
pažitka
1/2 KL
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 ks
vajce
1/2 pohár
strúhanka
1 PL
voda
trochu
olej na vyprážanie

Paradajková omáčka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 PL
olej
440 g
konzervované paradajky
1 PL
paradajkový pretlak
1/2 pohár
voda
1/2 KL
oregano
1 KL
cukor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Mleté mäso dáme do misy, nastrúhame k nemu cibuľu a pridáme ostatné suroviny. Dôkladne zmiešame a rukou aj trochu premiesime. Mokrou rukou tvarujeme z masy guľky. Asi 1 centimetrovú vrstvu oleja zohrejeme v panvici a prudko na ňom fašírky opečieme z oboch strán. Položíme ich na tanier.
 
2.
Nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak dáme do rajnice a opražíme. Pridáme ostatné suroviny omáčky a necháme ich prejsť varom. Potom vložíme do omáčky fašírky a ešte ich 30 minút varíme na miernom ohni. Ponúkame s varenými špagetami alebo inou cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať