Orechová roláda
15
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajcia
8
PL
jemný kryštálový cukor
8
PL
polohrubá múka
4
PL
voda
1/4
balíček
prášok do pečiva DrOetker
1
PL
mleté orechy
Plnka
200
g
maslo
150
g
nutella čokoládová
Na polevu
100
g
tmavá čokoládová poleva DrOetker
trochu
biela čokoládová poleva DrOetker
postup
Orechová roláda je výborná. Je vhodná na slávnostné príležitosti.
1.
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu. Na najnižšom stupni pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne zamiešame mleté orechy. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné. Ešte teplú piškótu po dĺžke zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí papier odstránime, naplníme plnkou a zvinieme. Tenkou vrstvou potrieme aj povrch rolády.
2.
Plnka: maslo vyšľaháme do peny, po častiach pridávame nutellu a lyžicu preosiateho kakaa.
3.
Naplnenú roládu polejeme tmavou čokoládovou polevou, po stuhnutí ozdobíme ešte bielou polevou, alebo podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.