Kurací šalát s jogurtovou zálievkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
pečené kuracie mäso
2
ks
paradajka
1
ks
červená cibuľa
4
lístky
hlávkový šalát
Zálievka:
150
g
biely jogurt
100
ml
smotana
trochu
worčestrová omáčka
1/2
ks
citrón
1
PL
olivový olej
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Vykostené a kože zbavené kuracie mäso pokrájame na drobné kocky, paradajky nakrájame na plátky, cibuľu na tenké kolieska, ktoré rozoberieme na prstence.
2.
Zmiešame s jogurtom, smotanou, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, okyslíme šťavou z 1/2 citróna, vmiešame olej, soľ a mleté čierne korenie.
3.
Šalát necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke. Podávame ho na plochej mise vystlanej listami šalátu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.