Grilované kurča bez grilu
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
podľa chuti
soľ
50
ml
olej
štipiek
majoránka
1
zväzok
rozmarín
postup
1.
Vnútrajšok kurčaťa osolíme, okoreníme majoránom a dáme doň vetvičku rozmarínu. Aj z vonkajšej strany ho posolíme a pierkom starostlivo potrieme olejom alebo roztopenou masťou. Pripravené kurča položíme na patrične veľký papier na pečenie a starostlivo ho zabalíme, môžeme ho previazať aj motúzom. Dáme ho na mriežku do predhriatej rúry a pri 240°C pečieme 25-30 minút.
2.
Môžeme ho dať aj do vrecka na grilovanie alebo do prikrytej ohňovzdornej misy. Ak ho pripravujete posledným spôsobom, už zmäknuté kurča treba odkryť a na 5 minút nechať ešte zapiecť do zlatohneda.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.